Erdoğan Kılıçdaroğlu ile görüşmesi öncesi ılımlı mesajlar verdi

Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirecekleri görüşmenin hemen öncesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi genel kuruluna katıldı. Başbakan Erdoğan, 'siyasette küslük olmaz, köprüler atılmaz' derken, CHP'nin önerisini dikkatle dinleyeceklerini, 'istifade edip, alacağımız ne varsa alır ve onu uygulamaya koyarız' sözleriyle ifade etti.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 19. Olağan Genel Kurulu'na Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada 'siyasette küslük olmaz, köprüler atılmaz' derken, öğleden sonra yapılacak toplantıda CHP liderinin görüşlerini dikkatlice dinleyip not edeceklerini ve istişare edeceklerini söyledi.

'Alacağımızı alır ve uygularız'

'Biz bu meselenin çözümü için hiçbir zaman kapılarımızı kapatmadık. Bugün de kapılarımız ardına kadar açık. Kim gelirse, kim katkı vermek isterse, kim bize bir çözüm önerisi getirirse dikkatle dinleriz, hassasiyetle üzerinde dururuz ve oradan istifade edip, alacağımız ne varsa alır ve onu uygulamaya koyarız.

Bizim hiçbir ön şartımız, hiçbir önyargımız, ön kabulümüz yok. Biz bu milli meselede iktidar, muhalefet gibi değil, annelerin gözyaşını dindirmeye çalışan, can, kalp, vicdan taşıyan insanlar gibi olunmasını her zaman istedik, bugün de istiyoruz.'

Atalay: ''Memnuniyetle randevu verdik'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP’nin Kürt sorunu ile ilgili talebi üzerine bugün AK Parti genel merkezinde yapılacak görüşmeye ilişkin olarak, “Biz AK Parti olarak bu tür tekliflere daima açığız, kapımızı daima açık tuttuk. Bir ana muhalefet partisi genel başkanının bu tür randevu talebine de memnuniyetle randevu verdik” dedi.

Atalay, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin önemli bir meselesi hakkında görüşlerini paylaşmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini belirterek, “Biz AK Parti olarak bu tür tekliflere daima açığız, kapımızı daima açık tuttuk. Bir ana muhalefet partisi genel başkanının bu tür randevu talebine de memnuniyetle randevu verdik. Zaten başka türlüsü de düşünülemezdi” dedi.

Görüşmenin bugün 15.30’da AK Parti genel merkezinde yapılacağını hatırlatan Atalay, iki genel başkana üçer kişinin refakat edeceğini söyledi. Atalay, AK Parti’den de kendisinin yanı sıra Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Genel Başkan yardımcısı Ömer Çelik’in görüşmeye katılacağını söyledi.

CHP’nin 10 maddelik bir paket açıkladığının anımsatılması üzerine Atalay, “Onları bugün kendilerinden duyacağız. Ondan sonra değerlendirme yaparız” dedi.

Atalay, 400 özel eğitimli uzmanın, yeni 'güvenlik konsepti' politikasının bir devamı olarak, PKK'lıların annelerini ziyaret edeceği ve ‘geri dönün’ çağrısı yaptıracağına ilişkin iddialarla ilgili soruları ise cevaplamadı.

 

Kategoriler

Güncel Gündem