Haber Sen: 300'den fazla TRT çalışanı açığa alındı

Haber Sen, 300’den fazla TRT çalışanın açığa alınmasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber Sen, TRT’de 300’den fazla çalışanın açığa alınmasıyla alakalı olarak yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, “Sivil ya da askeri darbeler çözüm değil! Çözüm emek, barış ve demokrasi güçlerinin ellerinde, halkların ortak geleceğindedir” dendi, TRT'de cadı avı başladığı ifade edildi. 

Sendikanın TRT'de cemaat kadrolaşmasına karşı verdiği mücadelenin sadece TRT yöneticileri tarafından değil tüm kamuoyunca bilindiğini belirten Haber Sen ,“Tüm kurumlarda olduğu gibi TRT’de “darbecileri temizliyoruz” maskesinin altında muhalif tüm kesimleri temizleme harekâtı başlatıldı" dedi.

'İş güvencesi ortadan kalırılıyor"

Haber Sen açıklamasında, 2001 yılından bu yana Sendikanın üyesi olan ve her türlü baskıya mobbinge rağmen sendikadan istifa etmeyen çok sayıda üyenin de yürütülen soruşturma kapsamında açığa alındığını belirterek “TRT yönetimi, başta Mehmet Demir olmak üzere üyelerimizin hangi gerekçeyle açığa alındığını, ne gibi bağlantılarının tespit edildiğini açıklamalıdır. Ön soruşturma dahi yürütülmeden doğrudan açığa alınan kamu emekçilerinin hukuksuzca işten atılarak cezalandırma yoluna gidileceği görülmektedir. On binlerce kişinin hiçbir hukuki gerekçe ileri sürülmeden, hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak bir anda açığa alınması kabul edilemez” denildi.

Sendika , Darbe girişiminin hukuk-yargı yolunu kapatması ile kamu emekçilerinin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırılmasının dayanağı haline getirilmek istendiğinin altını çizerek, “Başta hükümet olmak üzere TBMM’deki siyasi partileri, darbe girişimine karşı yürütülen sürecin siyasi bir cadı avına dönmesinin engellenmesini, herkesin temel hak ve hukukunun korunmasını ve soruşturmaların evrensel hukuk ilkeleri içerisinde kalınarak yürütülmesini sağlamaya çağırıyoruz" dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında