Marmara Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere saldırı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin kampüsünde ülkücü bir grup Kürt öğrencilere saldırdı. Sınavlara girmek için kampüse gelen Kürt öğrenciler, önce slogan atan ülkücü bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına maruz kaldı. Saldırı sırasında okulda hazır bulunan çevik kuvvet güçlerinin Kürt öğrencileri okuldan çıkardığı belirtildi.

 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Nişantası kampüsünde yapılacak olan sınavlara girmek için okullarına giden Kürt öğrencilere bir grup ülkücü tarafından taşlı sopalı sadırı yapıldı.

Saldırı sırasında Kürt öğrenciler dışarı çıkarılırken polis koruması eşliğinde ülkücü öğrenciler okulda bırakıldı.

Okula giriş ve çıkışlar kapatıldı, sınavlara giriş saatleri değiştirildi.

Dışarıdan gelen başka bir grup ülkücü öğrenci toplu halde okula girmeye çalıştı. Okulun dekanı olan 'Yusuf Devran'ın geçen günlerde attığı twitlerle ülkücülerin yaptığı faaliyetleri destekleyen tavrı, bugün bütün açıklığıyla kendini gösterdi' yorumları yapıldı.(adilmedya.com)

Saldırıda bir öğrenci yaralanırken, saldırıya uğrayan 5 Kürt öğrenci gözaltına alındı.

Bir anda gelişen saldırı sırasında okulda hazır bulunan çevik kuvvet polisleri iki grubun arasına girdi. Öğrencilerden alınan bilgiye göre bazı polisler, saldırının ardından Kürt öğrencileri saldırgan gruba hedef gösterdi. (Evrensel)