DİSK: OHAL hiçbir sorunu çözmeyecek

DİSK, darbe girişimi sonrası verilen OHAL kararına tepki gösterdi, 24 Temmuz Pazar günü CHP’nin düzenlediği mitinge katılacaklarını açıkladı.

15 temmuz darbe süreciyle ilgili açıklama yapan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu başkanı Kani Beko, “15 Temmuz askeri darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Üzüntümüz büyük, darbelere karşı tutumumuz tereddütsüzdür. Yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan bu kalkışma demokrasiye ve özgürlüklere kast etmiştir" dedi. Disk Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada Beko “Ülke olarak darbeciler arasından darbeci, diktatörler arasından diktatör seçmeye mahkum değiliz” ifadelerini kullandı. 

OHAL kararına tepki gösteren Beko, "Hedefi demokrasiyi tamamen askıya almak olan bir darbe girişimin karşısında OHAL ilan etmek, ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecek, aksine tam da darbecilerin dayattığı bir yönetim biçiminin hayata geçirilmesi anlamına gelecektir.12 Eylül 1980 askeri darbesinden bu yana ilk kez ülkemizin tamamını kapsayan olağanüstü hal ilan edilmiştir. 2002 yılına kadar da bölgesel olarak uygulanan Olağanüstü Hal, sadece faili meçhul cinayetlerle, katliamlarla, gözaltında kayıplarla, işkencelerle anılmaktadır” diye konuştu.

CHP mitingine çağrı

CHP’nin düzenleyeceği demokrasi mitingine katılım çağrısı da yapan Kani Beko, "Taksim Meydanı'nda düzenlenecek olan mitinge, emek-barış-demokrasi ve laiklik talepleriyle katılacağını duyurarak tüm işçileri, emekçileri yan yana, omuz omuza olmaya çağırmaktadır. Konfederasyonumuz DİSK, ülkemizin bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak var olmasını ısrarla savunmaya devam edecektir" dedi.

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında