Dink davası temyiz için Yargıtay'da

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin dava dosyası temyiz için Yargıtay’a gönderildi. 19 sanık hakkındaki karara tek tek itiraz edilen temyiz dilekçesinde, bütün sanıklara 'örgütten' ceza verilmesi gerektiği vurgulandı. Mahkeme skandal kararında, 'cinayette örgüt yok' sonucuna varmıştı.

Mahkemenin 77 klasörden oluşan duruşma tutanakları, dilekçeler ve savunmalar dâhil olmak üzere dosyaya giren tüm belgeler posta yoluyla Yargıtay’a gönderildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme 17 Ocak 2012 tarihinde kararını açıklamış ve yaklaşık 1 ay sonra da gerekçeli karar verilmişti.

Mahkeme tüm sanıklar hakkında örgüt suçundan beraat kararı vermiş sanıklardan Yasin Hayal hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl 3 ay hapis cezası vermişti.

14 sanığın hiç ceza almadığı kararda sanıklardan Erhan Tuncel, Dink cinayetinden ceza almamış Mc Donalds patlamasına ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Mahkemenin kararında sanıklardan Ahmet İskender 12 yıl 10 ay, Ersin Yolcu 12 yıl ve Salih Hacısalihoğlu ise 2 ay 15 gün hapis cezası almıştı. Mahkemenin gerekçeli kararını hazırlamasının ardından başta Dink ailesi ve avukatları olmak üzere bazı sanık avukatları mahkemenin kararına itiraz etmişti

Kategoriler

Güncel Dink Davası