Fransa'da rehine krizi: Papaz öldürüldü

Polis kaynaklarına göre Rouen'deki kilisenin 92 yaşındaki papazı boğazı kesilerek öldürülürdü.

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Rouen kentinde bulunan Saint-Etienne-du-Rouvray Kilisesine ayin sırasında giren saldırganlar, kilisenin papazı Jacquel Hamal ve iki rahibeyle birlikte içeride bulunan 4 kişiyi rehin aldı. Operasyon sonucu iki saldırgan da kilise avlusunda etkisiz hale getirildi.

Güvenlik ekiplerinin kiliseden kaçmayı başaran bir kişi sayesinde haber alabildiği olayın görgü tanıkları birden fazla el ateş edildiğini belirtti.
Polis kaynaklarına göre kilisenin 92 yaşındaki papazı boğazı kesilerek öldürülürken içeride bulunanlardan biri ise yaralı halde dışarı çıkarıldı. İçişleri Bakanı Pierre-Henry Brandet ise olayla ilgili yaralı ve ölü sayısı artabileceğini ifade etti.

Kiliseye saldıran her iki kişinin de öldürüldüğü açıklandı.

Polis kilisenin çevresine giriş-çıkışları yasaklarken, sivillerin olay yerine yaklaşmasına da izin vermiyor.

Saldırıda en az bir kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırıyı kimin, neden düzenlemiş olabileceğine dair henüz herhangi bir açıklama yok.

Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'un son saldırının gerçekleştiği Saint-Etienne-du-Rouvray kasabasına doğru yola çıktığı açıklandı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise paylaştığı Twitter mesajında saldırıyı 'barbarca' diyerek kınadı ve "Tüm Fransa ve Katolikler yaralandı. Omuz omuzayız" dedi.

 

Kategoriler

Güncel Dünya



Yazar Hakkında