Ermenistan'da polis merkezi baskınında iki kişi yaralı

17 Temmuz'da Yerevan'da polis merkezi basan silahlı grup 'Sasna Dzrer' hükümetin silah bırakma çağrılarını reddetti. Bugün sabah saat 02.00 sularında yaşanan gerginlikte iki grup üyesi yaralandı.

Ermenistan'daki muhalif hareket 'Kurucu Meclis', basılan polis merkezi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre 26 Temmuz sabahı merkezde yaşanan gerginlikte iki kişi yaralandı. Açıklamada, “Gece saat 2.00 sularında polislerin açtığı ateş sonucunda 'Sasna Dzrer' (Sasun Delileri) grup üyeleri Aşot Petrosyan ve Hovhannes Harutyunyan ayaklarından yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı” denildi. 

Açıklamada ikinci bir olayın yaşandığı da belirtildi: “Sabah saat 07.00 sularında cesur bir Ermeni, kendisine ait arabaya yiyecek yükleyerek, polis barikatının içinden geçip özgürleştirilmiş bölgenin girişine kadar ulaştı. Polisler her taraftan ateş açtı. Neyse ki, Artur (arabası ile yiyecek götüren vatandaş) yaralanmadan yiyecekleri hedefe ulaştırdı.”

Polis olayla ilgili video yayınladı

 

Polis birimleri ise gece çıkan çatışmada iki kişinin yaralandığı bilgiyi doğruladı. Polis birimlerince olayla ilgili görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde 25 Temmuz gecesi, saat 22.00-24.00 arasında polis merkezi dışında bulunan polis aracının silahlı grup üyelerince yakıldığı görülüyor. Ardından polis merkezinden başka bir araç dışarıya çıkartılıp yakılıyor. Polis birimlerince paylaşılan videoya göre, basılan polis merkezinden polis aracı ile çıkan silahlı grup üyeleri polis barikatına yaklaşmaya başladı. Arabayı durdurmak için açılan ateş sonucu arabada bulunan 3 kişiden ikisi yaralandı. Polis birimleri, olay yerine sağlık ekipleri çağırıp yaralıları hastaneye kaldırmayı önerdiler. Silahlı grup öneriyi kabul ettikten sonra yaralılar hastaneye kaldırıldı. 

Hastaneye kaldırılan iki grup üyesinin durumu ile ilgili Azatutyun.am (Özgür Avrupa Radyosu'nun Ermenistan kolu) yaralıların kaldırıldığı Erebuni Hastanesi yoğun bakım birimi sorumlusu Harutyun Mangoyan'la konuştu. Mangoyan, iki grup üyesinin ameliyat olduğunu belirtti ve aldıkları yaralardan dolayı gelecekte sorun yaşamayacaklarını dile getirdi. 

Yaralılardan ressam Aşot Petrosyan'ı hastanede ziyaret eden kızı Tatev Petrosyan, avukat aradıklarını söyledi: “Lütfen, yardım edin, avukata ihtiyacımız var. Artık beş avukatla irtibata geçtik, hepsi şu an uzak duruyor, farklı gerekçelerle gelmiyorlar.”

Kalabalık bir yürüyüş yapıldı

Pazartesi günü polis merkezinin basılmasının ardından 9 gün geçti. Polis merkezine baskı yapan grup üyelerinin zarar görmesini engellemek için halk hemen-hemen her gün polis merkezinin yakınlarında toplanıyordu. Dün 25 Temmuz gecesi ise Yerevan'ın merkezinde kalabalık yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş çağrısını yapan “Miras” partisi 4-5 bin vatandaşın yürüyüşe katıldığını söylüyor.

 


Kategoriler

Diaspora / Ermenistan



Yazar Hakkında