Kamışlı'ya bomba yüklü araçla saldırı; en az 50 ölü

Reuters'ın haberine göre, saldırıyı IŞİD üstlendi. Patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise iki kişi yaralandı. Suriye resmi haber ajansı SANA, patlamada 50 kişinin öldüğünü, yaklaşık 144 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinde PYD'ye ait bir karargâhın yanında bomba yüklü araç infilak etti. Suriye resmi haber ajansı SANA, patlamada 50 kişinin öldüğünü, yaklaşık 144 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bomba yüklü aracın Kamışlı'daki kanton yönetiminin Savunma Bakanlığı'na götürülmek istendiği, ancak götürülemeyince halkın arasında patlatıldığı kaydedildi. Rohani Tv’ye konuşan Cizire Kantonu İçişleri Konseyi Eş Başkanı Kenan Berakat da bilgileri onaylayarak, 50’nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralının olduğunu belirtti.

Reuters, saldırıyı IŞİD'in yaptığını bildirildi.

Kamışlı'daki patlamanın şiddeti ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde birçok ev ve iş yerinin camları kırıldı, 2 kişi yaralandı. Patlamanın ardından sınır boyunda askeri ve polis araçlarının devriye gezdiği görüldü.

  

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında