Dışişleri Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilimden rahatsız

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim hakkında Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimin iki ülkenin ortak sınırına sıçramasından duyulan endişe ifade edildi. Dışişleri'nin bölgedeki normalleşmenin gerçekleşmesi için çabaalarını sürdüreceği ifade edildi.

Azerbaycan ile Ermenistan sınırında iki taraftan askeri kayıplara yol açan olaylarla ilgili Türkiye dışişleri Bakanlığı rahatsızlığını dile getirdi. Açıklamada, “Azerbaycan’la Ermenistan arasındaki gerilimin iki ülkenin ortak sınırına sıçraması, kaygı ile izleniyor” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, bölgede tam ve kapsamlı normalleşme yönündeki çabalarını çeşitli zeminlerde kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

Türkiye, gerilim ile ilgili olarak; 'Can kaybına yol açan üzüntü verici olaylar, Yukarı Karabağ sorunundaki çözümsüzlüğün doğurabileceği ciddi ve geri dönülmez sonuçları bir kere daha ortaya koymuştur. Bölgede hassas ve kırılgan dengeler üzerinde oturan hâlihazır durumun devamı hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmemekte, sadece yaraların derinleşmesine neden olmaktadır' açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Dağlık Karabağ sorununun barışçı yollardan çözümü için gerekli adımların atılması çağrısını tekrarladı.