Dink cinayeti: Jandarmaya ilk tutuklama

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında aralarında Jandarma görevlilerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Abdullah Dinç tutuklandı.

Agos Gazetesi kurucusu Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak devam eden soruşturma 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızlandı. Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak devam eden soruşturmada aralarında Jandarma görevlilerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlardan İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri Abdullah Dinç  ve Yusuf Bozca tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dinç tutuklanırken Bozca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Kökçü: Dink cinayeti ilk kurşun 

Soruşturmayı yürüten Savcı Gökalp Kökçü, tutuklamaya sevk için mahkemeye yazdığı yazıda Dink cinayetiyle ilgili  “15 Temmuz Başarısız Darbe kalkışmasına giden süreçte bu yolda bu amaç için attırılan ilk kurşun” tanımlamasını yaptı.

Gazeteci gün gözaltında

Öte yandan darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ercan Gün de Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Dink cinayeti soruşturmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 27 kişi gözaltına alınmıştı. 

Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılanmasına devam ediliyor. Sonraki duruşma 8 Ağustos’ta başlayacak. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında