Akademisyen Candan Badem serbest

3 Ağustos’ta gözaltına alınan Tunceli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Badem adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Odasında yapılan aramanın ardından 3 Ağustos'ta gözaltına alınan Candan Badem 4 Ağustos'taki savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Tunceli Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Candan Badem ‘Barış için Akademisyenler'in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisini imzalaması nedeniyle hakkında soruşturma açılan akademisyenlerden.

Beş yıldır Tunceli Üniversitesi'nde çalışan Doç. Dr. Badem, 14 Ocak'ta açılan soruşturmadan altı ay sonra 20 Temmuz'da Tarih Bölümü başkanlığı görevinden alındı.

Açılan yeni bir soruşturma ile görevden uzaklaştırma kararına dair tebligatı da 1 Ağustos'ta almış; Tunceli Üniversitesi yönetimi uzaklaştırma belgesinde herhangi bir gerekçe göstermemiş ama sözlü olarak "FETÖ soruşturması" kapsamında soruşturma açıldığını belirtmişti. 

“Hayatımda ilk kez ateist ve marksist olmak işe yaradı”

Candan Badem serbest bırakıldıktan sonra bugün twitter’daki hesabında ‘Günaydın twitter alemi. Yeşil sahalara geri döndüm’ diyerek gözaltı sürecini anlattı. 

Badem şunları söyledi: 

“Gözaltı sürecimde bana destek mesajları gönderen, dayanışma içinde olan akademisyen arkadaşlara, sendikama ve herkese buradan teşekkür ederim”

“Bana isnat edilen suç FETÖ üyesi olmak ve darbeye teşebbüs! Delil ise üni. odamda bulunan bir adet F. Gülen kitabı. İnanılmaz ama gerçek bu.”

“İroni şurda ki delil olan FG kitabı Asrın Getirdiği Tereddütler-4 benim yine burada FG aleyhinde alıntı yaparak kullandığım kitap.”

“Üniversite odam, evim arandı, cep telefonum alındı. Bir gün gözaltıdan sonra adli kontrol şartıyla ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldım”


“Adımı FETÖ soruşturmasına karıştıranların niyeti soruşturmalara gölge düşürmek olabilir. Başka bir rasyonel açıklama bulamıyorum.”

“Ateizme hamd olsun, IŞİD üyelerine takılmamış olan ters kelepçe bana takıldı.”

“Hayatımda ilk kez ateist ve marksist olmak biraz işe yaradı. Kaderde bu da varmış:-))”

“Evde bol miktarda Marx, Engels, Lenin, Stalin kitabı var. Fakat bana kefil olamadılar :-))”

“Gözaltı sürecimin başından itibaren yanımda olan avukatlarım @HuseyinAygun62 ve Mesut Badem'e ayrıca teşekkür ederim.”

“Gözaltındayken aklıma 22 yıldır tutuklu olan @ncomak1 İlhan Çomak geldi. Balyoz ve Ergenekon'dan haksız yere yatmış olanları düşündüm.”

“Şimdilik bu kadar yeter. Gidip şu adli kontrol imzamı atayım.”



Yazar Hakkında