Çavuşoğlu: Kerry 24 Ağustos'ta Türkiye'de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Çavuşoğlu bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Gülen'in iadesi başta olmak üzere, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tüm detayların masada görüşüleceğini açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'den Türkiye'ye üst düzey temas gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry 24 Ağustos'ta Türkiye'de olacak. Başta Gülen'in iadesi olmak üzere darbe girişimi ile ilgili tüm detaylar ve terörle mücadele konularının ele alınması bekleniyor.

Toner: Resmi iade talebi sayılamaz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi talebiyle gönderilen belgelerin gelmeye devam ettiğini ancak şimdiye kadar inceledikleri belgelerin resmi iade talebi olarak sayılamayacağını söyledi.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Fethullah Gülen’ini iadesi konusunda Türkiye’nin gönderdiği belgelerin resmi iade talebi niteliği taşımadığını söyledi. Toner, gönderilen ilk belgelerin ardından gelen yeni belgelerin ise halen incelendiğini aktardı.

Toner sözlerine “delillerin incelenmesinin zaman alacağını” ekledi.

Türkiye’nin gönderdiği belgelerin ilk diliminin darbe öncesi soruşturmalarla ilgili olduğunu söyleyen Toner, ardından gelen ikinci dilim belgelerin ise henüz içeriğini bilmediğini ifade etti.

‘İddialar saçmalık”’

Öte yandan darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğu iddialarının sorulması üzerine Toner, bu iddiaları “tümüyle saçmalık” olarak niteledi.

 



Yazar Hakkında