KİTAP/ԳԻՐՔ TEMMUZ: İsrail’den bir yüzleşme hikâyesi

Merhaba,

Temmuz sayımızın ilk kitabı, Çağatay Yaşmut’un 2012 Dünya Kitap Altın Polisiye Ödülü’nü kazanan ‘Kadıköy Cinayetleri’.  Yaşmut’un dördüncü kitabı olan ‘Kadıköy Cinayetleri’ndeki olay örgüsü oldukça yaratıcı ve sürükleyici. Yazarın okurları da çözüme dahil eden yaklaşımı ile oldukça farklı bir polisiye roman var karşımızda. Bürkem Cevher yazdı.

Laurent Seksik’in Sosi Dolanoğlu’nun titiz çevirisiyle çıkan kitabı ‘Eduard Einstein Vakası’; okuyucuyu Albert Einstein’ın şizofreni hastalığına yakalanmış küçük oğlu Eduard’ın dünyasına davet ediyor. Seksik’in sıradışı üslubu ve güçlü yorumları sayesinde kendinizi son derece etkili bir romanın içinde bulacaksınız. Arsen Kocaoğlu yazdı.

John Wyndham’ın ‘Triffidlerin Günü’, pek çok ayrıntısıyla son yılların en popüler dizilerinden ‘The Walking Dead’i çağrıştırıyor. Wyndham, çok aşina olduğumuz apokaliptik öğelere rağmen 70 yıl öncesinden gelip, bize heyecanlı ve taze bir macera sunuyor. Nida Dinçtürk yazdı. 

Yıllardır Büyükada’yı anlatan, belki de en iyi anlatan Fıstık Ahmet (Tanrıverdi) ‘Prinkipo’yu bu kez mezeleriyle tanıtıyor. ‘Prinkipo Mezeleri’nde Fıstık Ahmet, sadece Ada’ya özgü olan mezelerin yanı sıra kendi mezelerini ve Büyükadalıların adlarını taşıyan yemekleri de anlatıyor. Üstelik sadece bir yemek tarifleri kitabıyla karşı karşıya değilsiniz. Aynı zamanda pek çok keyifli hikâyeyi de ‘Prinkipo Mezeleri’nde okuyabilirsiniz. Levon Bağış yazdı.

Keyifli okumalar.

Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr