Dink cinayeti soruşturması: Yorulmaz tutuklu, Ali Öz gözaltında

Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında Trabzon Jandarma’dan 3 görevli daha gözaltına alındı, gözaltı sayısı 28’e çıktı. Aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz de var. Gözaltına alınan Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz da tutuklandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz'ın tutuklanmasına karar verildi.     

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yorulmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.      

Yorulmaz, savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.               

Mahkeme, Ergün Yorulmaz'ın tutuklanmasına karar verdi.     

Öte yandan, dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım da gözaltına alındı.                      

talimatıyla, dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım dün gözaltına alındı.

Soruşturma ile ilgili olarak 25 şüphelinin ise İstanbul Terör Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Ali Öz'ün de arasında bulunduğu 3 kişi ile birlikte emniyetteki gözaltı sayısı 28 oldu.  

Dink davası duruşması yarın 

Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davanın yeni duruşması yarın devam edecek. Duruşma 8-9 ve 11-12 Ağustos tarihlerinde görülecek. Davada yargılanan sanıklardan bazılarının avukatları, darbe girişiminin ardından Mahkeme’ye dilekçe vererek vekillikten çekilmişti.  

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında