Selina Doğan: "Emniyet 15 Temmuz'dan sonra neredeyse tüm gazetecilerin pasaportlarının iptal edildiğini söyledi"

Selina Doğan Agos'a yaptığı açıklamada, "Emniyet Pasaport Müdürü'yle görüştüğümde 15 Temmuz'dan sonra neredeyse tüm gazetecilerin pasaportlarının tedbir olarak iptal edildiğini söyledi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi Selina Doğan Agos'a yaptığı açıklamada, "Emniyet Pasaport Müdürü'yle görüştüğümde 15 Temmuz'dan sonra neredeyse tüm gazetecilerin pasaportlarının tedbir olarak iptal edildiğini söyledi" dedi.

Gazeteci Hayko Bağdat'ın yurt dışı ziyareti dönüşünde hava limanında pasaportuna el konulması üzerine emniyetteki yetkililerle görüştüğünü söyleyen Doğan, yetkililerin kendisine "Süreç içerisinde yapılan soruşturmada gazetecilerin bir kısmının pasaportunun yeniden işleme konulduğunu, Hayko Bağdat hakkında bir sorun olmadığını ama yazışmalardaki aksaklık nedeniyle böyle bir sıkıntı yaşandığını, Bağdat'ın akşam üzeri pasaportunu geri alabileceğini" söylediklerini dile getirdi.

Doğan, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada "Emniyetin verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz'u takiben Hayko Bağdat dahil tedbiren tüm gazetecilerin pasaportu iptal edilmiş. Bir kısmı düzeltilecek denildi" diye yazmıştı.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında