Demirtaş: Gülen ile el ele vererek yaptıklarınızı unutarak tabii ki Yenikapı'ya gidemezdik

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mecliste partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'HDP burada olsaydı halka, şehitlerimize hesap veremezdi' sözlerine "Evet, HDP orada olsaydı Ceylan'ın gözlerine bakamazdı, 74 gündür kayıp olan Hurşit Külter'e hesap veremezdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mecliste partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'HDP burada olsaydı halka, şehitlerimize hesap veremezdi' sözlerine "Evet, HDP orada olsaydı Ceylan'ın gözlerine bakamazdı, 74 gündür kayıp olan Hurşit Külter'e hesap veremezdi. HDP bunları unutup tabii ki Yenikapı'ya gidemezdi. Şırnak'ı, Hakkari'yi, Cizre'yi, Sur'u, yakılmış yıkılmış kentlerimizi, Fethullah Gülen ile el ele vererek yaptıklarınızı unutarak tabii ki Yenikapı'ya gidemezdi. Ve elbette tabii ki HDP bu fotoğrafta bu ittifakta olamaz" şeklinde yanıt verdi.
Eş Genel Başkan CHP ve MHP liderlerine de çağrıda bulundu: "HDP orada yoktur çünkü Fethullah Gülen ile ilişkisi olmayan bir tek HDP'dir. Hangi siyasetçiye dayanarak bu darbe yapıldı? AKP, CHP, MHP içerisinde kimler var? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayını kim önerdi? Çıkın açıklayın.”

“En fazla pişmanlık yasasından yararlanırsınız”

Demirtaş, Gülen Cemmati'yle ilgili yaptığı açıklamalarda 'kandırıldık' diyen Erdoğan'a isim vermeden yüklendi: "Siz barbar bir örgüte 10 yıl boyunca yardım ettiğinizi ve pişman olduğunuzu söylerseniz, en fazla pişmanlık yasasından yararlanırsınız."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP, CHP ve MHP yöneticilerinin darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu belirtilen Fethullah Gülen’le diyalog halinde olduklarını ve darbeden haberdar olduklarını söyledi.

"AKP ve Cemaat ortaktır"

Hükümetin Gülen’in iadesini istemediğini savunan HDP Eş Genel Başkanı, geçmişte hükümet ve Cemaat’in işbirliği yaptığını hatırlatarak, “AKP ve Cemaat ortaktır. Neyinizi kandırdılar? Siz de onlar da devleti ele geçirmek için işbirliği yaptı” diye konuştu.

"Asıl devlet Gülen’miş, paralel bunlarmış"

Demirtaş, Gülen iade edildiği takdirde Türkiye’de devletin de ortadan kalkacağını söyledi: “Allah korusun Türkiye tek partili döneme döner. Biz tek kalırız. Gülen iade edilir de konuşursa bir bakmışsınız ki devlet diye bir şey kalmamış. Asıl devlet Gülen’miş, paralel bunlarmış.”

“Buysa yeni ittifakınız biz bu ittifakta yokuz”

Demirtaş’ın hedefinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın İsmail Ağa Cemaati lideri Cübbeli Ahmet’le tokalaştığı fotoğrafa da yer alıyordu: “Buysa yeni ittifakınız biz bu ittifakta yokuz. Biz demokratik ilkelerde uzlaşmaya hazırız.”

Demirtaş Yenikapı’daki mitingle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Yenikapı'da buna benzer tek bir mesaj çıktı mı hayır? Yeni kutuplaşmaların yolunu açtılar. Siyasetçiler ve sahnedekiler halka layık olamadılar. Milliyetçi bir şovla kendi hatalarının üstünü bayrakla örttüler. Oradaki eksiklik HDP değil, demokrasi anlayışıdır. Demokrasinin kırıntısı yok orada. Ülke bu kaostan nasıl çıkacak bunun tek bir mesaj vermediler. Orada birlik mesajı yoktu siyasetten. Halk birlik mesajı verdi ama sahnedekiler bunu yapamadı. Bu hatalar dönülür mü hiç zannetmiyorum. Çünkü günahları çok büyük. Bütün suçları başkalarının üzerine yıkmanın peşindeler. Türkiye'nin tek bir muhalefet partisi var. Ülkeyi terk etmeyi düşünen, başka bir ülkede yaşam arayışına girenler umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülke hepimizindir. Sayımızın oyumuzun az oluşuna bakmayın. Değişim dönüşüm böyledir. Biz lokomotifiz, değişimi dönüşümü biz başlatacağız.”

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında