azerbaycan-ermenistan

.

Azerbaycan- Ermenistan cephe hattında gerginliğin devam ettiği ve ateşkes ihlallerinin yaşandığı bildirildi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Azerbaycan- Ermenistan cephe hattı boyunca Ermeni güçleri tarafından yoğun ateş açıldığı ve Azerbaycan askerlerinin de karşılık verdiği duyuruldu. 

Açıklamada, dünden beri çatışmaların yoğunlaştığı, ancak Azerbaycan ordusunda herhangi bir kayba neden olmadığı belirtildi.(AA)

 

Azerbaycan savunma bakanlığı bugün yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki sınırda Ermenistan birlikleri ile yaşanan çatışmalarda beş Azeri askerin hayatını kaybettiğini bildirdi. (bu bilgi eski sanırım!)

Clinton anlamsız ölümleri kınamıştı

Çatışma haberleri, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın bölgedeki sınır çatışmalarına aracılık etmek üzere dün başladığı güney Kafkasya ziyaretleriyle aynı zamanda geldi.

Kafkasya'nın güneyine yaptığı tura Ermenistan'dan başlayan Clinton, sınır çatışmalarının yayılarak Kafkasya'da 'çok daha yaygın bir çatışmaya dönüşebileceğini' söyledi.

Pazartesi günü yaşanan sınır çatışmalarından saatler sonra Clinton, Dağlık Karabağ anlaşmazlığının bir parçası olarak 'genç askerlerin ve masum sivillerin anlamsız ölümlerini' kınadı; 'Güç kullanmak Dağlık Karabağ sorununu çözmeyecek.' dedi.
Clinton, Erivan'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandian ile görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.
Clinton, son günlerde meydana gelen sınır çatışmalarına işaret ederek, 'Bu olaylardan büyük kaygı duyuyorum ve tüm taraflara, kuvvet kullanmaktan ya da kuvvet kullanma tehdidinde bulunmaktan uzak durmaları çağrısında bulundum. 

Bu durumun çok daha geniş çapta bir çatışmaya dönüşmesi tehlikesi vardır ve böyle birşey herkes açısından son derece trajik sonuçlar doğurabilir.' dedi.