Dink davası yarın devam edecek

Dink cinayeti davasında Özkan Mumcu savunmasını tamamladı. Mumcu, Dink’i Ogün Samast’ı öldüreceği konusunda kendilerine bilgi ulaşmadığını iddia etti.

UYGAR GÜLTEKİN
GÖZDE KAZAZ

Dink cinayeti davası devam ediyor. Cinayet öncesi dönemde Trabzon Emniyet İstihbarat Dairesi şubesinde polis memuru olarak görev yapan Özkan Mumcu savunmasını tamamladı. 

Mumcu, savunmasında cinayet öncesinde tetikçinin Ogün Samast olduğu konusunda bilgi gelmediğini iddia etti. 

Mumcu, Dink cinayetinde Ogün Samast’tan önce tetikçi olarak ismi geçtiği halde raporlara girmeyen Zeynel Abidin Yavuz’la ilgili olarak bilgisi olmadığını savundu, “Zeynel Abin Yavuz hususu Nisan-Mayıs 2006 tarihlerine tekabül ediyor. Ben 20 Mayıs 2006’da temel istihbarat kursundan döndüm, bana intikal eden bir bilgi yok” dedi.

Erhan Tuncel önceki ifadelerinde, cinayet öncesinde internetten çıkartılarak Zeynel Abidin Yavuz’a verdiği fotoğrafları sonrasında Trabzon İstihbarat’tan iki memura verdiğini, bunlardan birinin Özkan Mumcu olduğu söylemişti. Mumcu, Savcı Gökalp’in iddianamesine de yansıyan bu suçlamayla ilgili “Bana verilmiş bir fotoğraf yoktur” dedi.

Savunmanın ardından Özkan Mumcu'nun çapraz sorgusuna geçildi. 

Mahkeme Başkanı'nın Erhan Tuncel'le yapılan görüşmelere ilişkin neden F3 raporu tanzim edilmediği sorusuna Mumcu, "Somut birşey yoktu" cevabını verdi. 

Mahkeme heyeti, Zeynel Abidin Yavuz'un raporlara neden geçmediği ve Engin Dinç'in Erhan Tuncel'i makama çağırmasına ilişkin sorular da sordu. 

Dink cinayeti davası yarın müdahil avukatların sorgusuyla devam edecek. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası