Tıbrevank’ın duvarına ırkçı yazı

Üsküdar’daki Surp Haç Tıbrevank Lisesi’nin duvarına ‘Azap Ermeniye’, ‘Size Kürşat’ın kinini getirdim’ ve ‘Çatlı Reis’ yazıldı. Ermeni okullarına yazılan ırkçı yazılar ilk değil. Benzer bir yazı 19 Ocak 2016’da Kalfayan Okulu’nun duvarına da yazılmıştı.

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerden, yazıların, 13 Ağustos Cumartesi gecesi saat birde, kimliği belirsiz dört kişi tarafından yazıldığı tespit edildi. Aynı gün sabah saatlerinde okul görevlisi duvardaki yazıyı fark edip, okul yönetimine ve polise haber verdi. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ekipler olay yerinde inceleme yaparken, Üsküdar Emniyet Müdürü Gürhan Kaya incelemelerin başında yer aldı. Tespit işlemlerinin ardından, Belediye ekipleri tarafından duvar yeniden boyandı.

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgiye göre, kamera kayıtlarının incelenmesinden bir sonuç elde edilemedi. Bozkurt işareti yaparak olay yerinden ayrılan dört kişinin kim olduğu anlaşılamadığı için dosya ‘faili meçhul’ olarak adliyeye teslim edildi. 19 Ocak’ta da, yine Üsküdar’da bulunan Kalfayan Okulu’nun duvarına benzer bir yazılama yapılmış, ‘Azap Ermeniye’ yazılmıştı. O olay hakkında bir gelişme olup olmadığını sorduğumuz Kalfayan yönetimi, kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti. 

Kınama mesajı

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olan Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan konuyla ilgili bir kınama mesajı yayımladı. Alcan, mesajında, “Bu gibi eylemler açıkça birer nefret suçudur ve ne yazık ki azınlık toplumlarımız hâlâ zaman zaman bu tip saldırılara maruz kalmaktadır” dedi. CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yazdığı, son günlerde yükselen nefret söylemi örneklerine dikkat çeken mektubunda da bu olaya değindi. 


Kategoriler

Türkiye



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.