‘Ark’ ikilisinden ilk kayıt

Alper Tuzcu ve Danielle Angeloni’nin kurduğu Ark adlı ikilinin ilk ürünü olan ‘Lately’ adlı EP kaydı dinleyiciyle buluştu.

Alper Tuzcu, Ocak ayında, Rebetiko’dan Anadolu’daki halk ezgilerine, Rum ve Ermeni kilise müziklerine kadar pek çok geleneğin etkilerini taşıyan ‘Between 12 Waters’ adlı bir albüm çıkarmıştı.

Göçmenlere yazılan ‘Horizons’

İki müzisyenin yıl boyunca ABD’nin çeşitli yerlerinde verdikleri konserlerde seslendirdikleri şarkıların yer aldığı ‘Lately’, 1 Ağustos’ta iTunes üzerinden yayımlandı. Son bir yılı New York, Los Angeles ve Boston gibi şehirlerde konserler vererek geçiren Tuzcu ve Angeloni, ‘Lately’yi 2015’in sonbahar ve 2016’nın ilkbahar aylarında kaydetti.

Albümde flamenko ritmleri, sokak kayıtları, yaylı ve elektronik düzenlemelerden oluşan üç şarkı bulunuyor. ‘Lately’ adlı şarkıda, Kuzey Hindistan müziğinden ilham alan gitarlar ve minimalist elektronik düzenlemeler bir araya geliyor. İkinci şarkı ‘Mellow Heart’, modern flamenko ve caz armonisini, izlenimlere dayalı sözlerle birleştiriyor. Albümün son şarkısı ‘Horizons’ ise Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki göçmenlerin perspektifinden yazılmış. İkili, bu şarkıyla dinleyici ile göçmenler arasında bir köprü kurabilmeyi umuyor.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Ark


Yazar Hakkında