KurdîLit Akdeniz Edebiyat Festivali’nde

Kürtçe edebiyata görünürlük kazandırmak amacıyla başlatılan KurdîLit adlı intenet sitesi projesi, 25-27 Ağustos’ta yapılacak Malta Akdeniz Edebiyat Festivali’nde katılımcılara tanıtılacak.

Sivil Düşün adlı Avrupa Birliği Programı ve Literary Europe Live Avrupa Edebiyat Platformu’nun desteğiyle, Diyarbakır Sanat Merkezi, Literature Across Frontiers ve Lîs Yayınları ortaklığında hazırlanan KurdîLit, Malta’da yapılacak olan Akdeniz Edebiyat Festivali’nde katılımcılara sunulacak.

Kürtçenin Kurmancî ve Kirmanckî lehçelerinde üretilen güncel edebiyatın, Türkiye’de ve uluslararası alanda görünürlüğünü artırmayı amaçlayan internet sitesi KurdîLit, Kürtçe edebiyat ve yayıncılık ağını güçlendirmeyi de hedefliyor. 

Proje kapsamında, Türkiye’de Kürtçe edebiyat alanında çalışan kurum ve kişilerin maruz kaldığı engellemeleri önlemeye ve bunların, ülkedeki resmî dilde üreten yazar ve yayıncılarla aynı haklardan faydalanmalarını sağlamaya dönük çalışmalar yapılacak.

Türkiye’de Kürtçe yayıncılık son 10 yılda önemli bir ivme yakalanmış olsa da, Kürtçe edebiyatın yerel ve uluslararası alandaki görünürlüğünün kısıtlı olması, hem üreten hem de okuyucu kesim için sorun olmaya devam ediyor. 

Kategoriler

Kültür Sanat Edebiyat



Yazar Hakkında