Azınlık okullarına destek bu yıl da devam ediyor

MEB’in özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik başlattığı teşvik uygulaması bu yıl da devam ediyor. Azınlık okullarının tamamı teşvik kapsamında. 15 Ağustos’ta başlayan başvurular 2 Eylül’e kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda okuyan öğrenciler için başlattığı destek uygulaması devam ediyor. Ermeni, Rum, Musevi ve Süryani okullarında öğrenciler destekten yararlanabilecek. Destek almak isteyen öğrencilerin velilerin 15 Ağustos’tan itibaren okudukları okullardan başvuru yapabilecek. 

Destek kapsamında okul öncesi eğitim kurumunda okuyan öğrenciler için 2 bin 860 TL, ilk okulda okuyan öğrenciler için 3 bin 440 TL, ortaokulda okuyan öğrenciler için 4 bin TL, orta öğretim okullarında okuyan öğrenciler için 4 bin, temel liselerde okuyan öğrenciler içinse 3 bin 440 TL destek de bulunulacak.

75 bin öğrenciye verilecek

Okul öncesi eğitim kurumunda okuyan 6 bin öğrenci, ilk okulda okuyan 15 bin, orta okul ve orta öğretim kurumlarında okuyan15 bin ve temel lisede okuyan 24 bin öğrenciye destek verilecek. MEB bu yıl toplam 75 bin öğrenciye destek vermiş olacak.

Başvuru için gerekli belgeler

Başvuru yapacak veliler 2016 yılı Mayıs Haziran ve Temmuz aylarına ait gelir durumlarını ve kira giderlerini beyan etmesi gerekiyor. Öğrencinin katıldığı yarışmalarda aldıkları derecelerin de başvuru sırasında bildirilmesi gerekiyor. Ayrıca öğrencinin okuyan diğer kardeşlerinin de başvuruda belirtilmesi gerekiyor. Sınıf tekrarı yapan öğrenciler destekten yararlanamayacak. 

Destek almaya hak kazanan öğrenciler Eylül ayı içinde açıklanacak. Ödemeler okullara yapılacak.

Uygulama ilk kez 2014-2015 eğitim öğretim yılında başlamış ve azınlık okulları da girişimlerin ardından teşvik kapsamına alınmıştı. 

Kategoriler

Toplum Okullar