Aslı Erdoğan tutuklandı

Gözaltındaki Aslı Erdoğan'ın karakoldaki ifade işleminde Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi olmak ve Gazete’de yayınlanan yazıları delil gösterildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Erdoğan, tutuklandı.

Özgür Gündem gazetesinin geçici olarak kapatılıp binasına polis baskını yapılmasının ardından, gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından, yazar Aslı Erdoğan’ın evi basılıp gözaltına alınmıştı.

Çarşamba gününden beri gözaltında tutulan Erdoğan, Esenler Karakolu’nda ifade verdi. İfadesinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Akşam 20.00'de tutuklandı.

Erdoğan, dün nezaharethanede fenalaşarak, hastaneye kaldırılmış, tedavisinden sonra da Atışalanı karakoluna getirilmişti. Yazar Aslı Erdoğan'a, "Örgüt propagandası yapmak", "Örgüt üyesi olmak" ve "Halkı kışkırtmak" suçlamaları isnat edildi. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde ifadesi alınan Erdoğan'a, gazetede yazdığı yazılar da soruldu. 

Erdoğan'ın tutuklanmasına delil olarak sunulan olgular ise, gazetedeki köşe yazıları ile gazetenin yayın danışma kurulu üyesi olması gösterildi. 

Erdoğan sekiz sayfalık ifade verdi. Dosyada gizlilik kararı var.

Halen gözaltında tutulan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ile Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ise, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’den Esenler Polis Merkezi’ne götürüldü.

Çarşamba günü polis baskınında gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi 18 dün çıkarıldıkları savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında