Bakan Akdağ: 17 yaralının durumu ciddi

Sağlık Bakanı Akdağ, Antep’teki saldırıyla ilgili açıklamasında, “Durumu ciddi olan 17 yaralımız var. Bunların bir kısmında hayati tehlike var” dedi. Toplam 90 yaralı olduğunu, 69’unun da tedavi gördüğünü ekledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antep’teki bombalı saldırıda durumu ciddi olan 17 yaralı olduğunu, ayrıca hastanelerde tedavi gören 69 yaralı olduğunu açıkladı.

Akdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi önünde gazetecilere dün yaptığı açıklamada yaralılar hakkında bilgi verdi:

“Vefat eden kişi sayısı 51, durumu ciddi olan 17 yaralımız var. Bunların bir kısmında hayati tehlike var. Onun dışında 69 yaralı var ama bugün [dün] muhtemelen hastanelerden çıkarılacak olanlar var. Toplamda 90'ın üstünde yaralıyla hastanelerimiz karşılaşmıştı. Herhangi bir ilave hizmet ihtiyacı yok. Umut ederim tüm hastalarımız şifaya kavuşurlar.”

Saldırının hemen ardından yaralılara müdahale, “yaralıların hastanelere dağıtımı ve ameliyatların mükemmel bir şekilde organize edildiğini” ifade eden Akdağ, burada özel sektör ve üniversite hastanelerinin katkısının çok önemli olduğunu belirtti.

 112 Acil Servis'in yönlendirmesiyle yaralıların uygun hastanelere dağıtıldığını ve çok süratle hareket edildiğini vurgulayan Akdağ, “Bütün gece boyunca sabaha kadar onlarca ameliyat yapıldı. Birden böyle bir ağır yükün karşılanması için çok iyi organize olmak ve çalışanların fedakarlığı lazım. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kategoriler

Güncel