Gülmezgil ailesinin acı günü

Ermeni toplumunun önde gelen hayırseverlerinden Dikran Gülmezgil’in eşi Nadya Gülmezgil, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Merhume için 25 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlenecek.

Hayırsever kişiliğiyle tanınan ve aynı zamanda Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı Başkanı olan Dikran Gülmezgil’in eşi Nadya Gülmezgil’in hayatını kaybettiği 22 Ağustos pazartesi günü sabah saatlerinde açıklandı. Yakalandığı göğüs kanseri hastalığı nedeniyle uzun yıllar tedavi gören Nadya Gülmezgil'in tedavisinde 2014 yılında ilerleme sağlansa da hastalık son dönemde tekrar nüksetmişti.

Cemiyet hayatında sevilen bir isim olan Nadya Gülmezgil, Melisa Gülmezgil Bağ'ın annesi, Patil Maya ve Derun Bağ'ın aneannesiydi. Gülmezgil, eşinin ticari hayatında da uzun yıllar destekçisi oldu. Ermeni Katolik cemaatinin 50 yıl boyunca dini lideri olan Kerabaydzar Hovannes Çolakyan’ın yeğeni olan Nadya Gülmezgil, evlenmeden önce Çolakyan soyadını taşıyordu. Merhumenin naaşı Perşembe günü düzenlenecek törenle ebediyete uğurlanacak. 

Kategoriler

Güncel