Gümrü katliamı sanığına müebbet

Gümrü’de yedi kişilik bir aileyi katleden Rusya askeri Valeri Parmyakov’un yargılandığı davada karar duruşması görüldü. Ermenistan Mahkemesi, Permyakov’u müebbet cezaya mahkum etti.

Gümrü’de bulunan Rusya askeri üssünde er olarak görev yapan Permyakov, 12 Ocak 2015’te Seryozha K.  Avetisyan ve Hasmik R. Avetisyan çiftiyle oğulları Armen S. Avetisyan, gelinleri  Araks A. Avetisyan, kızları Aida S. Avetisyan ve iki yaşındaki torunları Hasmik  A. Avetisyan'ı bıçakla öldürmüştü. Saldırıda ağır yaralanan 6 aylık Seryozha  Avetisyan, hastanede tedavi altına alınmış, fakat kurtarılamamıştı. 

Bugün Ermenistan’ın Şirak Eyaleti Asliye Mahkenesi Gümrülü 7 kişilik aileyi katleden Rus askeri Valeri Parmyakov’un davası karara bağladı. 

İşlediği suçu inkar etmeyen Permyakov, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’, ‘haneye tecavüz’ ve ‘ülke sınırının yasadışı ihlali’ suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarpıtıldı.

Rusya askeri mahkemesinde 10 yıl 

Cinayetten sonra yakalanarak Gümrü askeri üssünde tutulan Permyakov’un yargılanmasın Rusya ve Ermenistan arasında krize neden olmuştu.

İki ülke arasında yapılan müzakereler sonucunda 30 Temmuz’da Permyakov’un Ermenistan yasalarına göre yargılanacağı açıklanmıştı.  

Permyakov, Rusya askeri mahkemesinde de yargılanmış, asker ordudan firar ve yasadışı silah bulundurmak suçlarından 10 sene ceza almıştı.

 

 



Yazar Hakkında