Barış Mitingi 4 Eylül'de Bakırköy'de

Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü için 4 Eylül’de Bakırköy Pazar Meydanı’nda miting yapacak.

4 Eylül’de Bakırköy’de düzenlenecek miting, İstanbul Tabipler Odası'ndaki basın açıklamasıyla duyuruldu. 

Kurum temsilcilerinden oluşan bir heyet katıldığı basın toplantısında ortak basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak okudu.

Açıklamada, 10 Ekim 2015’te Ankara’daki Barış Mitingi’ndeki bombalı saldırıda hayatını 102 kişi de anıldı; "10 Ekim'de Ankara'da son sözleri 'barış' olan yoldaşlarımızın taleplerini tekrar haykırmak için 4 Eylül saat 16.00'da Bakırköy Pazar Meydan'ında buluşuyoruz” denildi.  

Açıklamada özetle şunlar denildi:

"1 Eylül'ün Dünya Barış Günü olarak ilan edilmesi üzerinden tam 77 yıl geçmesine rağmen ülkemizde hala ‘kutlu olsun’ diyemiyoruz.”

"Ülkemiz yangın yeri. Çatışma, gözyaşı ve acı dört bir yanımızı sardı. Askeri darbe girişiminde ölen yüzlerce insanımız, demokrasiyi askıya alan sivil darbeler, OHAL ilanı, laiklik karşıtı gerici politikalarda kaygı verici artış, çocuk istismarı, doğamızın talan edilmesi, iş cinayetleri ve daha nice insanlık onuruyla bağdaşmayan politika ve uygulamalar ve en son Gaziantep'te insanların en mutlu gününe, düğüne yapılan alçakça saldırı sonucu ise çoğu çocuk en az 54 insanımız yaşamını yitirmesi, onlarcasının yaralanması, Cerablus'a girilmesi ile Suriye bataklığına bir adım daha atılmasını kaygı ile izliyoruz.”

"Kürt sorunu şiddetle çözülmez"

"Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikalarının derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz. Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez. Ortak yaşam umudumuzu tüketen bu savaşa son verilmesini, silahların susmasını, müzakerelerin hemen başlamasını talep ediyor, Kürt sorununun demokratik çözümü için çağrımızı yineliyoruz.”



Yazar Hakkında