Ortodoks ve Katolikler 1 Eylül’de ekolojik krize karşı dua edecek

Katolik ve Ortodoks kiliselerinin geçen sene 1 Eylül’de ilk defa birlikte düzenlediği “Dünya Tüm Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü” bu sene İstanbul’da da düzenleniyor.

Sen Esprit Katedrali’nde düzenlenecek ayini İstanbul Latin Katolik Kiliseleri Ruhani Reisi Episkopos Ruben Tierrablanca yönetecek. 

Ekolojik krizin çözümüne katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Papa Françesko ve Ekümenik Patrik Bartholomeos, 1 Eylül’ün “Tüm Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü” olarak kutlanması kararlaştırmışlardı.

Alınan kararda bugün içinde ekolojinin korunması için bilinçlendirme çalışmaları yapılması kararlaştırılmıştı.

Papa Françesko geçen yıl “Tüm Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü” ne özel yazdığı mesajda “Biz Hristiyanlar olarak insanlığın şuanda yüz yüze kaldığı ekolojik krizin çözülmesine katkı sağlamayı umuyoruz. Öncelikle zengin dinsel gücümüzü ve motivasyonumuzu yeniden keşfederek yaratılmışa sahip çıkmalıyız.” demişti.

Geçen yıl ilki düzenlenen Dünya Tüm Yaratılışın Korunması İçin Dua Günü’nün ikincisi için İstanbul’da da ayin düzenlenecek. 1 Eylül’de Sen Esprit Katedrali’nde düzenlenecek ayini İstanbul Latin Katolik Kiliseleri Ruhani Reisi Episkopos Ruben Tierrablanca yönetecek. Ayin saat 19.00’da başlayacak.

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında