Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişiye gözaltı kararı

Darbe soruşturması kapsamında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 9 gazeteci gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmit'te operasyon düzenlendi.

adı ile yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmit’te operasyonlar düzenlendi.

Gülen cemaatinin medya yapılanmasında yer aldığı iddia edilen ve evlerinde arama yapılan 9 gazeteci gözaltına alındı.

Operasyonda eski Yeni Şafak Genel Koordinatörü ve Zaman yazarı Nurullah Öztürk, Samanyoluhaber yazarı Rasih Yılmaz, eski Yeni Şafak yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, eski Bugün muhabiri İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, eski Radikal muhabiri Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

DHA’nın verdiği bilgiye göre, diğer 18 şüphelinin yurt dışına çıktığı tespit edildi. 8 şüpheliyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Hürriyet’in haberine göre, hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu belirtildi.

Eski Sabah Okur Temsilcisi, eski Bugün yazarı Yavuz Baydar'ın da evinde arama yapıldı. T24'ün haberine göre Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polisin, arama ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldığı bildirildi.

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında