Obama ve Erdoğan G-20'de görüşecek

Çin'in ev sahipliğinde 4-5 Eylül'de Hangzhou'da gerçekleştirilecek olan G-20 zirvesinde liderler bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'in ev sahipliğinde Hangzhou'da gerçekleştirilecek olan G-20 zirvesinde Putin ve Obama ile görüşeceği belirtildi. 

Beyaz Saraydan yapılan açıklamada Başkan Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4-5 Eylül’de Çin’in Hangzou kentinde düzenlenecek G-20 zirvesinde ikili görüşme yapacağı belirtildi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Obama’nın G-20 Zirvesi’nin başlamasının hemen öncesinde 4 Eylül sabahı bazı ikili temaslarda bulunulacağını belirtti. 

Bu görüşmeler kapsamında bir araya geleceği liderler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğunu belirtildi. Açıklamada, Türkiye’nin Suriye’deki askeri harekâtının da Obama-Erdoğan görüşmesinde gündeme geleceğini ekledi.

Rhodes, Türkiye’nin Cerablus’u IŞİD’in elinden almak için başlattığı harekâtı desteklediklerini, ancak Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin Cerablus’un güneyine inerek Kürt silahlı gücü YPG’yi de içinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) çatışmasını desteklemediklerini ifade etti.

Putin, Merkel ve Hollande bir araya geliyor

Öte yandan, Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 4 Eylül’de Çin'de başlayacak G-20 zirvesinde bir araya gelmeyi kararlaştırdığı belirtildi. 

Kremlin'den yapılan açıklamada göre, Rusya lideri Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Almanya Başbakanı Merkel, Ukrayna'daki durumunu görüştükleri telefon görüşmesinde, 4-5 Eylül'de Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelme kararı aldı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon BM Genel Merkezi'nde dün basın mensuplarına verdiği demeçte, G-20 zirvesinde küresel ekonominin büyümesinde karşılaşılan sorunların çözülmesi konusunun ele alınmasını umduğunu açıkladı.

Etiketler

G20 zirvesi


Yazar Hakkında