Dışişleri Bakanlığı’ndan ateşkes haberlerine yalanlama

Türkiye ile SDG arasında ateşkes sağlandığına yönelik haberler Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı, haberleri yalanladı.

TSK’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile beraber yürüttüğü Cerablus’taki ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu devam ederken, TSK ile ağırlığını YPG’lilerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında ateşkes ilan edildiğini öne süren haberler yayımlanmıştı. Uluslararası haber ajanslarında da anlaşmaya ilişkin haberler yer almış, AFP ABD’nin Suriye ve Irak operasyonları merkez komutanlığı CENTCOM yetkilisi Albay John Thomas’ın açıklamalarına dayandırarak verdiği haberde ateşkesin sağlandığını yazmıştı. 

Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada söz konusu haberleri yalanladı. Bakanlığın açıklamasında “Harekât, bölgedeki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya getirilinceye kadar sürecek" ifadeleri yer aldı.

Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD’den gelen açıklamaların hatırlatılması üzerine operasyonun “uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı” ve “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde” olduğunu belirtti ve “bu tarz beyanların hiçbir şekilde kabul edilemez ve müttefiklik hukukuyla bağdaşmadığını” ifade etti.

Bakan Çelik: doğru değil

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda konuk olduğu programda "'Türkiye'yle Kürt unsurlar arasında PYD'yi kastederek bir uzlaşma ya da bir ateşkes sağlandı' gibi iddialar doğru değil" dedi.


Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Türkiye PYD YPG Cerablus


Yazar Hakkında