TGS Adana Şube Başkanı Büyükkaya gözaltına alındı

TGS Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında bu sabah evinden gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya bu sabah evinden gözaltına alındı. Büyükkaya aynı zamanda Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında kapatılan Adana Haber Gazetesi'nde çalışıyordu.

TGS: Sendikamıza yönelik gözdağı

TGS Genel Merkezi, Büyükkaya’nın gözaltına alınmasının ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Büyükkaya’nın savcılığın talimatıyla gözaltına alındığını duyuran açıklamada “Gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınmasına, tutuklanmasına karşı çıkan bir meslek örgütünün yöneticisinin gözaltına alınması sendikamıza yönelik bir gözdağı olarak görülecektir” denildi. Açıklamada Büyükkaya’nın acilen serbest bırakılması istendi. 

TGS’nin yayınladığı açıklama şöyle:

“İki dönemdir Adana Şube Başkanımız olan Büyükkaya, uzun süredir sürdürdüğümüz basın özgürlüğü ve sendikal örgütlenme mücadelesinin içerisinde gazetecilerin sorunlarının çözümü için mücadele eden bir yöneticimizdir. İsimsiz ihbarlar gerekçe gösterilerek ‘FETÖ’ kapsamında yürütülen operasyonla gözaltına alınan Salim Büyükkaya’nın yıllardır devlet içerisindeki bu tarz örgütlenmelere karşı çıkan haber ve yazıları tüm Adana kamuoyunca bilinmektedir. 

“Gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınmasına, tutuklanmasına karşı çıkan bir meslek örgütünün yöneticisinin gözaltına alınması sendikamıza yönelik bir gözdağı olarak görülecektir. 65 yıllık tarihimiz boyunca gazetecilerin ekonomik ve özlük hakları ile basın özgürlüğü mücadelesinden taviz vermediğimiz, baskılar karşısında sessiz kalmadığımız tüm Türkiye halkı tarafından bilinmektedir. Bugün de şube başkanımız özgürlüğüne kavuşana kadar bu hukuksuz sürece İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana Şubelerimiz, Kocaeli, Eskişehir ve Bursa temsilciliklerimizle birlikte sessiz kalmayacağımız bilinmelidir.

“AKP hükümetini ‘FETÖ’yu gerekçe göstererek muhalif gazetecileri, sendikacıları gözaltı ve tutuklamalarla yıldırma girişimlerinden vazgeçmeye, Şube Başkanımız Salim Büyükkaya’yı derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz.”

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında