Yıldırım: Çözüm falan yok

Başbakan Binali Yıldırım, "65. Hükümetin İlk Yüz Günü" başlıklı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Başbakan, toplantıda çözüm süreciyle ilgili “Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 24 Temmuz 2015’ten itibaren ‘terörle mücadele’ konusunda yeni bir anlayış olduğunu dile getiren Yıldırım, “operasyonlar devam edecek” dedi. 

Yıldırım, hafta sonu Kürt illerinde yeni bir “kalkınma planı”nın devreye gireceğini şu sözlerle duyurdu: “Bu hafta sonu pazar günü Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan bir yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını devreye alacağız. Cazibe merkezleri oluşturulacak. 1,4 milyar dolar civarında yeni temel atıyoruz. Operasyon sırasında vatandaşlarımızın yıkılan konutları yeniden yapılacak, bir yılda tamamlanacak. 10 milyar dolar zarar verdiler, 3 yıl içinde zararı ortadan kaldıracağız.”

Açıklamadan satırbaşları şöyle:

“22 ilde proje”

İçişleri Alanı: Bu hafta sonu pazar günü doğu ve güneydoğu illerimiz 22 ili kapsayan yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını devreye alacağız. Bunun detaylarını Diyarbakır'da paylaşacağız. Cazibe merkezleri oluşturulacak ve ciddi yatırımları başlatıyoruz. Vatandaşlarımızın konutları, binaları kısa sürede yapılacak ve 1 yılda tamamlanacak.

“Çözüm falan yok kardeşim”

“Çözüm falan yok kardeşim. O fırsatı kaçırdılar. Vatandaşla aramızdaki o hainleri çıkaracağız, terör örgütünü Kürt vatandaşlarımızın başına bela olmaktan kurtaracağız. Kürt vatandaşlarımızın PKK sorunu var. Şehirlerde kontrol altına aldık, kırsalda bütün gücüyle üzerine gidiyor, gitmeye de devam edecek. Zaafiyeti asla kabul etmiyoruz.”

 “Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz”

Mahallelerde bekçi sistemine geçiyoruz. Kalıcı korucu sistemini yaygınlaştırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Bunun yanında yasadışı göçe de izin vermedik. Biz sözlerimizin arkasındayız, AB'nin de sözlerinin arkasında olmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik 2 bin kişinin hayatını kurtardı.”

“52 bin DAEŞ'li şüphelisine giriş yasağı”

“DAEŞ'le mücadelede Türkiye zayıf kalıyor diyenlere cevabım var. 145 ülke vatandaşı 52 bin DAEŞ'li şüphelisine giriş yasağı koyduk. 3 bin 800 kişiyi sınır dışı ettik.    

“33 bin 838 hükümlü tahliye edildi”

“1 Temmuz'dan daha önce hüküm giymiş, cezalarını çekmiş, tahliyelerine 1 yıl kalanlar şartlı olarak çıkarılıyordu. Burada iyi halleri devam edenler 1 yıl yerine, 2 yıl kala tahliyesine karar veren bir düzenleme yürürlüğe girdi. Dün akşam itibariyle 33 bin 838 hükümlü tahliye edildi.”

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında