HDP’den Adalet Bakanı’nın Öcalan açıklamasına yanıt

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “PKK Lideri Öcalan’ın güvenliği ile ilgili sorun yok” açıklamasına, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Öcalan’ın bir avukatının İmralı’da kısa bir görüşme yapmasının kime ne tür bir zararı var?” yanıtını verdi.

HDP, DBP, DTK, KJA ve HDK’den 50 gönüllünün katılacağı, PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşme talebi yerine getirilinceye kadar sürdürüleceği açıklanan süresiz, dönüşümsüz açlık grevi bugün Diyarbakır’da başlıyor.

Açlık grevine Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Özgür Kadın Kongresi’nden (KJA) 50 gönüllü katılacak.

Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi,  avukat ya da ailenin Abdullah Öcalan’la görüşme talebi yerine getirilinceye kadar devam edecek.

Açlık grevine girildiği açıklamasının yapılmasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir açıklama yapmış, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın güvenliği ile ilgili sorun olmadığını söylemişti. 

Bu açıklamaya HDP kanadından cevap geldi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bakan Bozdağ’ın açıklamalarına cevaben “Madem kendinizden eminsiniz o zaman avukat veya ailenin gidip kısa bir görüşmeyle oradaki durumu tespit etmesine ve dışarıya bilgi vermesinin yolunu açın” dedi. 

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkanvekili İdris Baluken de Fırat Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar Sayın Öcalan'la ilgili artan toplumsam hassasiyetlere karşı ön alma girişimi” dedi. Baluken şöyle devam etti:

“İmralı konusunda herhangi bir inisiyatifinin olmadığını, 'en üstte istişare etmemiz gerekir' diyerek itiraf eden biridir. Son üç haftaya yakın bir süredir İmralı ile bilgi almak istediğimiz hiçbir telefonumuza yanıt vermedi.” 

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında