Dink cinayetinde Jandarma’nın görüntüsü ortaya çıktı

Dink cinayeti soruşturmasında, cinayet günü Agos çevresinde olan Jandarma personelinin görüntüleri ortaya çıktı.

Dink cinayetinde savcılık tarafından yürütülen soruşturmada yeni deliler ortaya çıkmaya devam ediyor.  Cinayet öncesinde ve cinayet günü, Agos gazetesi etrafında bazı jandarmaların olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. A Haber, cinayet günü Ogün Samast’ı izleyen 6 jandarma istihbarat görevlisine ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınladı. 

Soruşturma kapsamında Dink cinayetinden önce Agos gazetesi etrafında keşif yaptıkları ve cinayet günü Ogün Samast’ı takip ettikleri iddiasıyla bazı jandarma görevlileri tutuklanmıştı. Savcılığın soruşturması devam ederken cinayet gününe ait bazı görüntüler ortaya çıktı. A Haber tarafından yayınlanan görüntülerde tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının olay yerinde olduğu görülüyor. Aynı görüntülerde Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast da görülüyor. Kanalda yayımlanan görüntülerdeki askerlerden birinin tutuklu bulunan Emre Cingöz olduğu, Cingöz’ün cinayet günü bu bölgede 322 telefon görüşmesi yaptığı da kaydedildi.

Dink cinayeti davası avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Jandarma görevlilerinin cinayet mahallinde olduklarını tartışmasız şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Bakırcıoğlu şunları söyledi: 

“Trabzon ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerine Hrant Dink cinayeti için organize olduklarına dair soruşturma dosyasında deliller mevcuttu. Var olan görüntüler İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin cinayet günü cinayet mahallinde olduklarını ve Ogün Samast’a nezarete ettiklerini, doğrudan Hrant Dink cinayetine iştirak ettiklerini tartışmasız şekilde ortaya koymaktadır. Cinayet mahallindeki HTS kayıtları bu görüntülerle örtüşmektedir.  Trabzon ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlileri Temmuz sonu ve Ağustos ayı başında bu sebepten tutuklanmışlardır. Soruşturma derinleştirilmelidir. Cinayet kararını kim yahut kimlerin verdiği bu kararın ne şekilde gerçekleştirildiği bütün boyutlarıyla açığa çıkartılmalıdır. Ancak bu durumda Hrant Dink cinayeti bütün yönleriyle aydınlatılacaktır.” 

14 kişi tutuklandı

Dink cinayetinde jandarmaya yönelik son soruşturmada şu ana kadar 14 kişi tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında da iki jandarma görevlisi tutuklu bulunuyor. Her iki soruşturmada tutuklanan isimler şöyle:

İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi uzman çavuş Abdullah Dinç, İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi uzman jandarma Yavuz Bozca, İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi eski Astsubay Emre Cingöz, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Tim komutanı Yüzbaşı Muharrem Demirkale, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Astsubay Yavuz Karakaya, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ergün Yorulmaz, Trabzon Jandarma Komutanlığı Albay Ali Öz, Trabzon Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubede görevli astsubay Veysel Şahin, İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi astsubay Ecevit Emir, yayıncı Adem Sarıgöl, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi astsubay Okan Şimşek, Trabzon Jandarma İstihbarat biriminde görevli astsubay Hüseyin Yılmaz, Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi astsubay Gazi Günay, İstanbul Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Kısım Amiri Yüzbaşı Ali Barış Sevindik, Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, Trabzon Jandarma İstihbarat eski Şube Müdürü Metin Yıldız.

Kamu görevlilerine yönelik dava ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bu davada Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer tutkulu olarak yargılanıyor. Reşat Altay, Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler, Sabri Uzun, Faruk Sarı, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Ercan Demir gibi dönemin İstanbul ve Trabzon Emniyeti’nden görevliler ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

Kategoriler

Dink Davası



Yazar Hakkında