Amed Film Festivali'ne başvurular başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın 4-13 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği 2. Amed Film Festivali için başvurular başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı ve Ortadoğu Sinema Akademisi’nin, 4-13 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği 2. Amed Film Festivali için başvurular başladı.  

Bu yıl "sınırsız sinema" sloganıyla düzenlenecek olan festivalin, "özgürlük" temalı programında, dünya sineması seçkileri, özel gösterimler, söyleşi ve atölyeler yer alacak. 

Festival filmleri, kent merkezindeki sinema solanlarının yanı sıra ilçelerde de çeşitli mekanlarda gösterilecek.

Amaç, sanatsal etkileşimin gelişmesi

Film üreticilerinin özgür bir platform içerisinde kendilerini ifade edebilmesi için zemin yaratmayı amaçlayan festivalde, geleneksel rollerin dışında yeni ve özgür anlatı alanlarının açılması hedefleniyor. Festival ile başta Kürt sinemacılar olmak üzere Ortadoğu’nun tüm halkları adına çekilen sinema filmlerinin izleyiciyle buluşması, halklar arası sanatsal etkileşimin gelişmesi amaçlanıyor.

Kürtçe filmlere yapım desteği

Festival kapsamında, film üretimine katkı sağlamak, senaryoları geliştirmek ve tartışmak amacıyla Sur Film Fonu organize edileceği, senaryosu Kürtçenin herhangi bir lehçesiyle yazılmış olan filmlere yapım desteği sağlanacak. Ayrıca festivalde izleyicilerin oylarıyla Rozerin Çukur Halk Jürisi Ödülü verilecek ödüller arasında bulunuyor. 

15 Eylül’e kadar sürecek

Festivale katılacak film sahiplerinin istenen bilgi ve belgeleri son başvuru tarihi olan 15 Eylül’e kadar teslim etmeleri gerekiyor. 

Festivale ilişkin ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema



Yazar Hakkında