Tetikçiyle fotoğraf çektirip terfi ettirilen iki polise 'FETÖ' ihracı

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'la birlikte poz veren polisler Metin Balta ve İbrahim Fırat, ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında meslekten ihraç edildi. İki memur hakkında, skandal fotoğraf sonrası dava açılmış; bu davadan beraat ettikleri gibi terfi ettirilmişlerdi.

Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast, cinayetin ardından 22 Ocak'ta Samsun Otogarı'nda yakalandıktan sonra, götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında elinde Türk bayrağı ile fotoğrafı çekilmişti. Fotoğrafta yer alan polisler dönemin Samsun Terörle Mücadele Müdürvekili Metin Balta ve aynı şubeden Komiser İbrahim Fırat’tı. 

Star Gazetesi’nin haberine göre, yargılanıp aklanan, ardından da terfi ettirilen polisler 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce örgüt üyeliğinden açığa alındılar, ardından meslekten ihraç ettirildiler.

İki polis görevi kötüye kullanma ve gizliliği ihlal suçlamasıyla yargılanmıştı. Dönemin Samsun Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Metin Balta hakkında, “İhmal suretiyle görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, komiser İbrahim Fırat hakkında ise, “Soruşturmanın gizliliği ihlal etmek” suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle devam etmiş, polisler yerel mahkemede beraat etmişti. Dava sonradan Yargıtay'a taşındı.

O süreç içinde terfi de ettirilen Balta 3.Sınıf Emniyet Müdürü olurken, Fırat ise emniyet amirliğine geçmişti. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında