Kayseri’ye kiliseden kütüphane

Kayseri’de yaklaşık 40 yıldır spor salonu olarak kullanılan Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nin restorasyonu başladı. Kilise, kütüphane olarak hizmet verecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılacak tarihi Surp Astvadzadzin (Meryem Ana) Kilisesi, 24 saat açık ‘Kent Kütüphanesi’ olarak düzenlenecek. Tarihi yapıda oluşturulacak kütüphanede 50 bin kitap bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri’ye kazandırılacak olan 24 saat açık kent kütüphanesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e bir sunum yapıldı. Sunumda projenin detaylarıyla ilgili bilgiler verildi. Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak Surp Astvadzadzin (Meryem Ana) Kilisesi’nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Çelik, yapılan sunumda raf sistemleri, masa sandalyeler, aydınlatmalar, dijital çalışma alanları ve dekorasyonla ilgili hazırlanan önerileri inceledi. Daha çok ihtisas kütüphanesi olarak hizmet verecek kütüphanede yaklaşık 50 bin kitap bulunacak. 24 saat açık olacak olan kütüphanede gerek bireysel gerek grup çalışmaları yapılabilecek. Kütüphanede, dijital servislerden elektronik kitap ve dokümanlara da ulaşılabilecek. Kütüphanenin yan tarafına bir de ‘Kitap Cafe’ yapılacak. 24 saat açık kütüphane restorasyon ve teşhir-tanzim işlerinin tamamlanmasıyla 2017 sonbaharında hizmete açılacak.

Uzun yıllar boyunca spor salonu olarak kullanılan kilise için Protestan Cemaati başvuru yapmıştı. Kayseri Protestanları, ibadet edecek yer bulamadıkları için, kilisenin kendilerine tahsis edilmesini istemişti. İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı, Kayseri Büyükşehir Belediyesine başvuru yapmıştı. Ancak yapılan görüşmelerde Protestan Kilisesi Vakfının başvurusu reddedilmişti.  

Kategoriler

Kilise



Yazar Hakkında