Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: Ateşkes sonrası Halep'te ilk hava saldırıları

Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) ve muhalif siyasi eylemciler Suriye'de geçici ateşkesin uygulanmaya başlanmasının ardından Halep kentinde ilk kez hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, SOHR saldırılarda birkaç kişinin yaralandığını, ancak saldırıların kimin tarafından yapıldığını belirleyemediklerini açıkladı.

Rusya da, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin geçen Cumartesi akşamı Suriye'nin Der Zor kentinde Suriye askerlerini hedef alması ardından, bu saldırıların ateşkesi tehlikeye attığını bildirdi.

BBC'ye konuşan Devlet Başkanı Beşar Esad'ın siyasi danışmanlarından Buseyna Şaban ise ABD'nin bu saldırısının bir hata olmayabileceğini söyledi.

Halep'ten bir siyasi eylemci, kentin doğusundaki Kerem El Cebal ve El Şaar mahallelerinde hava saldırıları gerçekleştirildiğini teyit etti.

Halep Medya Merkezi ise El Sakhur mahallesinde gerçekleştirilen hava saldırısında üç kişinin yaralandığını söyledi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin Cumartesi akşamı gerçekleştirdiği saldırı ABD ile Rusya arasındaki ilişkiler açısından olumsuz bir etki yarattı.

Rus ordusu, koalisyonun Deyr Ez Zor'a düzenlediği hava saldırısında en az 62 Suriye askerinin öldüğünü duyurdu.

ABD de, 'kasıt olmadan yaşanan can kayıplarından üzüntü duyduğunu' ifade etti.

Ancak Cumhurbaşkanı Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, ABD'nin bu saldırıyı 'bilerek' gerçekleştirdiğine inandığını söyledi.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya