Apê Musa katledildiği sokakta anıldı

Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter, 23 yıl önce katledildiği Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde anıldı. Musa Anter'in öldürüldüğü noktaya karanfiller bırakıldı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde öldürülen Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter(Apê Musa), ölümünün 23. yılında öldürüldüğü yerde karanfillerle anıldı. Seyrantepe Semti'nde bulunan Musa Anter Anıtı önünde düzenlenen anma törenine aralarında gazeteci ve milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

“Mirasını yerine getireceğiz"

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş Başkanı Hakkı Boltan, anmadaki konuşmasında Musa Anter'in basının öncülüğünü yapan bir kişi olduğunu vurgulayarak, "Çözüm yaratıcısı biri olan Ape Musa, kendi hikayeleri ve yazıları ile halka yol gösteriyordu. Biz de basın olarak onun gittiği yolda ilerlemeye çalışıyoruz. " dedi. 

Boltan, üazetecileri hedef alan uygulamaların sürdüğüne, hala gazetecilerin tutuklandığı ve katledildiğine dikkat çekti. 

Anter: Böyle bir günde katledildi

Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ise babasının 24 yıl önce böylesi bir günde katledildiğini dile getirdi. Apê Musa’nın gazetesi Özgür Gündem’e sahip çıktığı için Ayşe Düzkan’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişinin bugün duruşması olduğuna dikkat çeken Anter, böylesi bir ortamda bugünün çok önemli bir gün olduğunu ifade etti. Anter, Apê Musa’yla gurur duyduklarını sözlerine ekledi. 

Öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı

Konuşmaların ardından hayatını kaybeden basın çalışanlarının fotoğrafları ve karanfillerle Musa Anter'in öldürüldüğü yere kadar yürüyüş düzenlendi. Ardından Anter'in öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı.

Musa Anter, Mardin'in Nusaybin ilçesin Akarsu köyünde bulunan mezarı başında da anılacak.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında