Mehmet Altan tutuklandı Ahmet Altan serbest

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alınıp savcılık ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Prof. Mehmet Altan tutuklanırken kardeşi gazeteci, yazar Ahmet Altan ise serbest bırakıldı.

Ahmet ve Mehmet Altan, 15 Temmuz darbe girişiminden  bir gün önce katıldıkları bir televizyon programında, 'darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulunmakla' gerekçesiyle 10 Eylül'de gözaltına alınmışlardı.

Ahmet ve Mehmet Altan, Emniyet işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde savcılığa sevk edildi. Savcılık, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ı ‘‘darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Dosyaya gizlilik kararı getirildi

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki yaklaşık iki saat süren sorguda Ahmet Altan ve Mehmet Altan suçlamaları reddetti. Mahkeme Mehmet Altan'ın tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunuyor.

Soruşturmada bahsedilen TV programın sunuculuğunu yapan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da bu soruşturmada 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınacağı belirtiliyor.

Vekiller Adliye'de

Altan kardeşlerin savcılık ifadesi ve Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki sorgusu sırasıda adliyede avukatlar Ergin Cinmen ve Veysel Ok ile CHP Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan vardı. Adliye dışında da Altan ailesi ile arkadaşları bekledi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında