'MİT tırları' davası 16 Kasım'a ertelendi

Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın MİT tırları haberi nedeniyle devam eden davası Berberoğlu'na açılan dosya ile birleştirilerek 16 Kasım'a ertelendi.

Bianet'in haberine göre, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın silah taşıyan MİT tırları haberlerine ilişkin “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla yagılandığı dava bugün görüldü.

Mahkeme, duruşmayı Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) milletvekili Enis Berberoğlu'na açılan dosya ile birleştirerek 16 Kasım'a erteledi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Gül katılırken, Almanya'da bulunan ve OHAL sona erene kadar ülkeye dönmeyeceğini açıklayan Dündar duruşmaya katılmadı. Savcı davanın Cumhriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili ve eski gazeteci Enis Berberoğlu hakkında açılan dosya ile birleştirilmesi yönünde mütalaa verdi.

Dava, Berberoğlu'nun dosyası ile birleştirilerek 16 Kasım'a ertelendi.

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT tırları görüntülerini gazeteci Can Dündar'a verdiği iddiasıyla "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ-PYD'ye [Fathullahçı Terör Örgütü – Paralel Devlet Yapılanması] bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti.

Ne olmuştu?

Gül ile Dündar, MİT tırların taşınan silahların görüntülerini yayınladıkları için yargılanmış, 6 Mayıs'ta “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak” gerekçesiyle toplam 10 yıl 10 ay hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

Kararı veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede yer alan “FETÖ-PYD'ye [Fathullahçı Terör Örgütü – Paralel Devlet Yapılanması] üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiası hakkındaysa tefrik kararı vermişti.

Mahkemenin kararında şu ifadeler yer almıştı:

“FETÖ/ PDY örgütünün varlığı yönünde kesin bir yargı hükmü mevcut olmadığı, varlığı yönünde henüz kesin bir yargı hükmü mevcut olmayan bir örgüte yardım etmek şeklinde yüklenen suçtan herhangi bir suretle hüküm kurulamayacağı...”

Mahkeme “FETÖ-PDY Soruşturması”nın devam ettiğini belirterek dosyayı ayırmış, ilgili soruşturma tamamlandığında dosyaya eklenmesine karar vermişti.

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında