Özgür Gündem davaları: Faruk Eren'in duruşması 25 Ekim'e ertelendi

Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katıldığı için yargılananlardan DİSK Basın-İş Sendikası’nın Genel Başkanı gazeteci Faruk Eren bugün hakim karşısına çıktı. Duruşma 25 Ekim’e ertelendi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’ne yönelik baskı ve soruşturmalara dikkat çekmek için başlatılan ‘Eş Genel Yayın Yönetmenliği ‘ kampanyasına katılan DİSK Basın-İş Sendikası’nın Genel Başkanı gazeteci Faruk Eren hakim karşısına çıktı. Eren, savunmasında dayanışma ve mücadele mesajı verirken, dava 25 Ekim’e ertelendi.

Duruşma öncesi Faruk Eren'e destek vermek amacıyla Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Başkan'ı Uğur Güç, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul İl Başkan'ı Gökhan Durmuş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan'ı Turgay Olcayto, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci Fehim Işık ve Cumartesi anneleri Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi.

Evrensel’in haberine göre, Burada konuşan Faruk Eren, barış ve demokrasiyi savundukları için bugün adliyede olduklarını belirterek mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkan'ı Uğur Güç, gazeteciler için yargılama sezonun açıldığını ifade etti. Güç, "Bugün barış isteyen gazeteciler yargılanıyor. Biz barışı ve mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

DİSK Genel Başkan'ı Kani Beko, basın ve ifade özgürlüğünün anayasa teminatı ile güvence altına alınmasına rağmen bugün buraya geldikleri için anayasa ihlali yaşandığını vurguladı.

Cumartesi annelerinde Hanife Yıldız 21 yıldır meydanlarda kayıplarının akibetini sorduklarını belirterek, " Özgür basın bizim sesimizdir. Onlar bizim her anımızda yanımızda oldular bizde bugün onların yanındayız" dedi. 

Mahkeme, Faruk Eren’in yargılandığı davayı 25 Ekim 2016’ya ertelendi.

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazetecilere “örgüt propagandası yapmak” suçlaması yöneltiliyor.

 

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında