Hrant'ın Arkadaşları: Kirli siyasal hesaplar bizi ilgilendirmiyor

Hrant Dink Davası’nın beşinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor. Duruşma öncesi Hrant'ın Arkadaşları yine adalet talebiyle adliye önündeydi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davanın yeni celsesi bugün Çağlayan'daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma bu hafta boyunca devam edecek. 

Davanın beşinci faslının ilk duruşması öncesinde Hrant'ın Arkadaşları adalet nöbeti için adliye önünde toplandı.

"Videoların ortaya saçılması kirli oyunun ürünü"

Bircan Yorulmaz’ın okuduğu basın açıklamasında, Hrant Dink cinayetini kendi siyasal hesapları için kullanmak isteyenler eleştirilerek tüm sorumluların yargılanması talep edildi.

Açıklama şöyle:

“Hrant Dink cinayetini, kendi siyasal hesapları doğrultusunda kullanmak isteyenler umurumuzda değil. Biz bu cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve hangi siyasal kesimde yer alıyorlarsa alsınlar bütün suçluların, azmettiricilerin, göz yumanların, sırt sıvazlayanların yargıç önüne çıkmasını istiyoruz. Bunca yıllık mücadelemizin hedefi de amacı da budur, bundan ibarettir.

“Hrant Dink’i ırkçı- milliyetçi faşistler öldürdü… Hrant Dink’i Ergenekoncular öldürdü… Hrant Dink’i FETÖ’cüler öldürdü” gibi kirli siyasal hesaplarla ses yükseltenler bizleri hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Siyasal rakiplerini Hrant Dink üstünden suçlamak, sindirmek isteyenlerin oyununa bugüne değin gelmedik, bundan sonra da gelmeyiz. 

"Neredeyse 10 yıldır gün ışığına çıkarılmayan ve o zamandan beri devletin elinde olduğu anlaşılan video kayıtlarının birden ortalığa saçılmasını da cinayetin aydınlatılması için atılmış bir adım olarak değil, hep aynı, bilindik kirli siyasal hesapların ürünü olduğunu burada bir kez daha vurgulamak isteriz.

"Bir daha, inatla ve ısrarla tekrarlıyoruz: Hrant Dink’i öldüren tetikçilerden, cinayeti planlayanlara; katillerle somut işbirliği yapan kamu görevlilerinden, cinayeti önleyebilecekken kılını bile kıpırdatmayan polis şeflerine, bürokratlara ve siyasetçilere kadar bütün sorumlular, eksiksiz olarak yargı önüne çıkmadan bu dava bitmeyecek.”

 

 

 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında