Bekir Bozdağ: 32 bin kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamasına göre, darbe soruşturması kapsamında 32 bin kişi tutuklandı, 70 bin kişi için işlem yapıldı.

Bakan Bozdağ’ın NTV yayınında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“70 bin kişi civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında da tutuklama yapıldı ve süreç devam ediyor. Yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil" dedi.

Bozdağ, yargılamalar için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi. "Duruşma salonu konusunda bazı yerlerde ihtiyaç var" diyen Bozdağ davaların Türkiye’nin her yerinde görüleceğini söyledi.  

Gülen’in iadesi  

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD'de yaptığı temaslar çerçevesinde Fethullah Gülen'in iadesi için ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın somut delillerin gelmeye başladığını söylediğini aktardı. Bozdağ, "Fethullah Gülen'in geçici tutuklanma talebimizle ilgili 1-2 gün içerisinde kararlarını bildirecekler" ifadelerini kullandı. Bozdağ, "Bu hafta ABD Adalet Bakanlığı ile yeni bir görüşme ayarlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.  

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında