Uluslararası Ermeni Kadınlar Birliği 25 yaşında

Uluslararası Ermeni Kadınlar Birliği (AIWA) kuruluşunun 25’inci yıl dönümünde, dünyanın çeşitli ülkelerindeki Ermeni kadınları ABD’de bir araya getiriyor. Etkinlikte Türkiye’den CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da onur konuğu olacak.

Uluslararası Ermeni Kadınlar Birliği’nin (Armenian International Women’s Association- AIWA) AIWA, 25’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. ABD’nin Cambridge kentinde Charles Hotel’de gerçekleşecek olan etkinlikler 30 Eylül’de başlayacak ve 2 Ekim’e kadar devam edecek.

25. yıl için düzenlenecek gala yemeği ve ödül töreninde CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik” konulu panelde bir konuşma yapacak. Doğan’a ayrıca “AIWA Devlet ve Kamu Hizmetinde Liderlik Ödülü” ödülü verilecek.

Etkinlikte ayrıca Ermenistan’ı olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın jimnastikçi Houry Gebeshian, ‘Armenia Tree Project’’in kurucusu Carolyn C. Mugar, ‘Alex and Ani’nin Yaratıcı direktörü Carolyn Rafaelian ve Pixar Animasyon Stüdyoları’nın yapımcısı Katherine Sarafian da onur ödülü alacak ve törende birer konuşma yapacak.  

Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan konferansta “kadın ve liderlik” konusu masaya yatırılacak. Konferans kapsamında “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik”, “Sanat ve Eğlence Hayatında Kadın Liderlik”, “İş ve Girişimcilikte Kadın Liderlik” gibi paneller düzenlenecek.

25. yıl vesilesiyle düzenlenecek konferansta konuşma yapacak isimler arasına da tarihçi Dr. Lerna Ekmekçioğlu yer alıyor. Ekmekçioğlu, ‘Liderlik ve kültürel kimlik’ başlıklı bir konuşma yapacak. 

Panellerde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Ermeni kadınlar deneyimlerini, alanlarında yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini paylaşacaklar. Etkinlikler kapsamında gala yemeği ve ödül töreni de düzenlenecek. 



Yazar Hakkında