Dink davası 10 Ekim'e ertelendi, Dinç savunma yapacak

Dink cinayeti davası 10 Ekim'e ertelendi. Bir sonraki duruşmada Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç savunma yapacak.

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğlenden sonraki bölümünde İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube görevlisi Hamdi Egbatan savunmasını yaptı. Savunmanın ardından Egbatan'ın çapraz sorgusu da tamamlandı. 

İddianamede Egbatan hakkında, Ali Fuat Yılmazer'in oluşturduğu iddia edilen C5 bürosunda çalıştığı ve bu büronun Dink cinayetiyle ilgili olarak da çalıştığı, Dink cinayetiyle ilgili olarak hazırlanan bütün istihbarat raporlarının bu büroya geldiği iddia ediliyor. İddianamede, büronun Dink cinayetine ilişkin bilgisi olduğu halde operasyon yapmadığı iddia ediliyor.

Egbatan, duruşmaya yazılı olarak savunmasını iletti.

Yazılı savunmasında, savcıya ifade verirken şüpheli olarak ifade verdiğinin söylenmediği ve usulüne uygun olarak ifade alınmadığını söyleyerek savcılık ifadesini reddetti. Egbatan, cinayet öncesinde ve sırasında C5 bürosunda çalışmadığını belirterek hakkındaki iddiaları reddetti. C5 bürosunun daha önce faaliyet yürüten bir büronun isim değiştirmesiyle kurulduğunu, büronun yasal olduğunu söyledi.

Yarın devam etmesi gereken duruşma avukatların talebi üzerine 10,11,13 ve 14 Ekim'e erteledi. Mahkeme tutuklu sanık Ramazan Akyürek'in tahliye talebini reddetti. 

Bir sonraki duruşmada İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, polis memuru Hasan Durmuşoğlu ve Ahmet İlhan Güler savunma yapacak. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.