İstanbul LGBTİ'ye dernek binasından atma tehdidi

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, 7 yıldır faaliyet yürüttüğü dernek ofisinden çıkartılmak isteniyor. Beyoğlu’ndaki ofisin mülk sahibinin gerekçesi: dernek çalışmalarını tasvip etmemek.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin Beyoğlu Öğüt Sokak’ta 7 yıldır faaliyet yürüttüğü ofisin mülk sahibi, dün derneğin ofisten çıkmasını istedi. 

İstanbul LGBTİ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, gerekçenin 10 yıldır aşina oldukları muhafazakarlık olduğunu belirtti.

Açıklama şöyle:

"7 yıldır faaliyet yürüttüğümüz dernek ofisimizden bugün itibari ile atılmak isteniyoruz. Gerekçe ise 10 kusur yıldır aşina olduğumuz Muhafazakarlık. Mal sahibi bu gerekçe ile kendine ait olan binada bu tarz faaliyetlere izin vermeyeceğini bildirdi.

Bir kez daha deklare ediyoruz! Bu tarz faaliyet dediğiniz şey eşitlik ve özgürlük mücadelesidir. Ve bizler tek kişi kalsak dahi bu düşten vazgeçmeyeceğiz! Homofobiyi, transfobiyi, kapitalizmi, faşizmi,ırkçılığı ve cinsiyetçiliği yok edene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz!"

bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’na konuşan, derneğin yönetim kurulu üyesi Kıvılcım Arat, yeni tadilat yaptırdıkları ofisi terk etmeyeceklerini belirtti: “Ben bu durumu son dönemde yaşananlara bağlıyorum. Kurulduğumuz günden beri aynı ofisi kullanıyoruz. OHAL’le birlikte tüm alanlarda alternatif çalışmalar yapan kurumlar baskı yaşıyor. Biz de yedi yıldır sorun yaşamadığımız yerden muhafazakarlık bahane edilerek çıkartılmaya çalışılıyoruz.”

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında