Sahakyan’da bütçe tamam

Okullar yararına düzenlenen sevgi sofralarının ilki Sahakyan Nunyan Okulu için Samatya Surp Kevork Kilisesi’nde kuruldu.

25 Eylül Pazar günü Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde düzenlenen ayini Surp Kevork Kilisesi Din Görevlisi Başrahip Zakeos Ohanyan sundu. Üstrahip Yeğişe Uçkunyan’ın da katıldığı Badarak ayininin ilahilerini Sahakyan Korosu seslendirdi. Ateşyan, vaazında, Ermeni toplumunun geleceğiyle ilgili mesajlar verdi. Toplumda geleceği gören önderlerin olmadığını vurgulayan Ateşyan, “Geleceği olmayan toplumlar yok olmaya mahkûmdur” uyarısında bulundu. 

‘Kendini önder kabul edenler ciddi olsun’

Ateşyan şöyle konuştu: “Bizler bugünkü sorunlarımıza bakıp günü kurtarmaya çalışıyoruz, geleceği gören kişiler ise 50 yıl sonraki olay için hazırlık yapıyor, önlem alıyor. Ermeniler olarak tarih boyunca hep ileriyi gören insanlara sahiptik. Bugün nerede geleceği gören önderler? Var mı toplumumuzda? Biz bugün toplanıyoruz, madağ yapıyoruz, halen para toplamaya, günü kurtarmaya çalışıyoruz, önlem alamıyoruz çünkü geleceği gören aydınlarımız ve önderlerimiz yok. Maddi olarak yetersiz miyiz? Hayır. Nerede kendini önder zannedenler? Hangi önlemleri alıyorlar?”

Ateşyan, toplumun hep birlikte karar alması gerektiğini söyledi: “Artık toparlanmamız gerekir. Gerçek anlamda yan yana gelip sorun çözmek gerek. Oturup boş boş lak lak edip masadan kalkmakla olmaz. Vakıflarımızın malları toplumun malıdır. Artık sevgi sofraları sadece fakirleri doyurmak için kurulsun. Kendilerini önder olarak görenler biraz ciddi olmalı. Birbirlerini çekiştirmektense, yaraya parmak basıp tedavisini yapsınlar.”

Ölüm sayısı vaftiz sayısından fazla

Kilisenin ardından geçilen sevgi sofrasına Episkopos Sahak Maşalyan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Siran Surki, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Nurhan Palakoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ermenistan Temsilcisi Arsen Avagyan, hayırseverlerden Aret- Monik Ergan, Hayk Aslanyan ve halk katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Surp Kevork Kilisesi Vakıf Başkanı Yesayi Demir, Surp Kevork Kilisesi’nin tarihi hakkında bilgi verdikten sonra, bu yılın ilk on ayındaki ölüm, vaftiz ve düğün sayılarını açıkladı. “Bu yıl Eylül ayına kadar 342 ölüm, 190 vaftiz ve 82 bısak (düğün) oldu. Her sene ölümlerimiz düğünlerden ve vaftizlerimizden fazla, bu çok üzücü bir tablo” diyen Demir, konuşmasının sonunda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye, okul öğretmenlerine, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kapanışta konuşan Başepiskopos Aram Ateşyan, bütçe açığının karşılandığını açıkladı. 1 milyon 350 bin TL toplandığını belirten Ateşyan, bağış yapan hayırseverlere ve desteklerinden dolayı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.    

Kategoriler

Toplum Okullar



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.