Fungistanbul’dan önce sergi, sonra konser

Fungistanbul, 7 Ekim Cuma günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahne alacak. 20.00’de başlayacak konser öncesinde, projeye destek veren ressamların eserlerinden oluşacak bir sergi de var.

Bir ‘doğa, yaşam ve sanat projesi’ olarak yola çıkan ve ilk albümü ‘Phenology’ ile dinleyicileriyle buluşan Fungistanbul, 7 Ekim Cuma günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Dinleyiciler, 20.00’de başlayacak konser öncesinde, projeye destek veren ressamların eserlerinden oluşacak bir sergiyi gezme imkânı da bulacak.

‘Yaşamdan doğaya, doğadan yaşama’ mottosuyla yola çıkan Fungistanbul, Herman Artuç (vurmalı çalgılar ve vokal), Roni Aran (tarmoni, setar, klasik ve perdesiz gitar), Yıldırım Eldem (kaval ve alto blok flüt) ve Ciwan Ayaz’dan (bas gitar, lavta ve vokal) oluşuyor. Müziğin ve sanatın evrensel dilini benimseyen grup, dinleyenlerini doğanın sıradışı ve keşfedilmeyi bekleyen, gizemli dünyasında bir yolculuğa davet ediyor.

2014’te İstanbul’da kurulan grup, ilk albümü ‘Phenology’yi Mart ayında dijital platformlarda yayınlamıştı. Adını, bitki ve hayvanların doğal yaşam döngülerini inceleyen bilim dalı fenolojiden alan enstrümantal albümde, yedi özgün eser ve üç geleneksel ezgi bulunuyor.

Fungistanbul, albümün yanı sıra amatör ve profesyonel ressam, fotoğraf sanatçısı ve görüntü yönetmenlerinin katkılarıyla zenginleşen bir proje. Konserden önce, saat 19.00’da Ruken Adıbelli, Özgürcan Artan, Olcay Erdinç, Sevada Grigoryan, Neva Eldem, Fatma Ayaz, Serpil Antep ve Dilşan Balkancı’nın eserleri izleyiciyle buluşacak. Ardından Fungistanbul’un performansı başlayacak.

Sergi ve konsere giriş ücretsiz. Bilgi için: 0216 418 16 46

Etiketler

Fungistanbul


Yazar Hakkında